Den Helder – Rivierenbuurt

Opdrachtgever

Ontwikkelingsbedrijf Vathorst beheer bv

Verharding

gebakken dikformaat

Aannemer

Nota Infra bv

Producten

Kopse voegen van 4 mm

Kopse voegen van 8 mm

Langsvoegen

De Rivierenbuurt wordt samen met de bewoners klimaatbestendig gemaakt. Bewoners worden ondermeer gestimuleerd om de tegels in hun tuin te te vervangen door planten. In de openbare ruimte vervangt de gemeente het gemengd rioolstelsel door een gescheiden stelsel. Het hemelwater wordt via de bestrating en de middenbies via drainvoegen afgevoerd naar de bufferende fundering en vervolgens geïnfiltreerd in de bodem. De huizen worden ondergronds aangesloten op het hemelwater it-riool. Enkele hoger geplaatste kolken in de weg zorgen bij extreme neerslag voor een overloop naar het it-riool.

bewonersparticipatie  | combinatie van klimaatmaatregelen  | wijk klimaatbestendig

Delen op social media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

© 2021 Drainvast bv – uw innovatieve partner  |  Webdesign door Li-Z en MvD ICT Projects