Amsterdam – Nieuwezijds Voorburgwal

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Verharding

gebakken keiformaat

Aannemer

KWS

Producten

Kopstrek voegen van 4 mm

In het project de Oranjeloper wordt het gebied van de Nieuwezijds Voorburgwal en het Koningsplein heringericht.  Doel is een aangename en overzichtelijke straat met meer ruimte voor fietsers, voetgangers en trams. De gemeente Amsterdam is druk bezig om de stad Rainproof te maken en om voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering.Bij elk project wordt gekeken naar een optimale mix van maatregelen. In de Oranjeloper wordt een deel van het hemelwater  via het riool afgevoerd, deels accepteert men water op straat en het hemelwater wordt afgekoppeld door drainvoegen in de rijbaan. En het Postzegelparkje krijgt een verlaagde speelplek die als extra overloop dient.

combinatie van klimaatmaatregelen  | waterdoorlatende infiltratievoeg

Delen op social media

© 2021 – 2022 Drainvast bv – uw innovatieve partner  |  Webdesign door Li-Z en MvD ICT Projects