Amsterdam-Joop Woortmanplein

Specificaties

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Aannemer

Rutte Wegenbouw

Verharding

betontegels 30-30-80

Producten

langsvoegen

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Het project

Het Joop Woortmanplein was toe aan een reconstructie. Het plein bestaande uit 2 delen is weer samengevoegd tot 1 plein, net zoals het ooit was aangelegd. De gehele inrichting is vernieuwd, het vormt nu weer het hart van de wijk. Het plein is helemaal vlak, oogt rustig en is gericht op de toekomst. Door de Rainproof inrichting waarbij het hemelwater via drainvoegen wordt afgevoerd naar een onderliggend lavapakket wordt de grondwaterstand op peil gehouden, wat steeds belangrijker wordt. Denk aan de droge zomers van de afgelopen jaren.

Amsterdam Joop Woortmanplein